Перейти к основному содержанию

Коломойського помітили на весіллі судді Барсук, яка раніше ухвалювала рішення у його справах

20.08.2024
Опубликовано в Обзоры

Бізнесмен Ігор Коломойський був гостем на весіллі судді Північного апеляційного господарського суду Марини Барсук (у дівоцтві Дідиченко), яка ухвалювала рішення у низці справ, в яких фігурував олігарх.

Згідно з Єдиним державним реєстром судових рішень суддя Барсук ухвалювала рішення у двох справах, повʼязаних з Ігорем Коломойським.

Перша повʼязана із позовом «Нікопольського заводу феросплавів» до «ПриватБанку».

У 2009 році «ПриватБанк» надав заводу, який повʼяжуть із Коломойським, кредит на $36,1 млн. Постановою Північного апеляційного господарського суду $35 млн заборгованості було скасовано.

Друга справа стосується ПАТ «Укрнафта», яку повʼязують із Коломойським.

Колегія суддів, у складі якої перебувала Барсук, лишила в силі рішення суду про стягнення з державного бюджету 1,77 млн грн на користь «Укрнафти» як матеріальну шкоду.

Також суддя ухвалювала рішення у справах, повʼязаних із підсанкційним бізнесменом Павлом Фуксом.

У першій колегія суддів, у складі якої була Барсук, залишила в силі рішення суду першої інстанції, яке було на користь ТОВ Кредит Фінанс (компанію повʼязують із Фуксом).

А в другій колегія, у складі якої була Барсук, залишила в силі рішення суду першої інстанції, яке було на користь ТОВ Вердикт Капітал (також повʼязують із Фуксом).