Перейти к основному содержанию

Київська область організувала прийом дітей із лікарні "Охматдит" після ракетної атаки

08.07.2024
Опубликовано в Криминал

Київська область організувала прийом дітей із лікарні

Вранці, 8 липня, по Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" у Києві було завдано удару стратегічною крилатою ракетою Х-101, запущеною із стратегічного бомбардувальника Ту-95

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Одразу після новин про руйнування в Охматдит внаслідок ракетної атаки керівники Київщини Руслан Кравченко та Ярослав Добрянський провели оперативні наради з профільними департаментами та обласними лікарнями.

Перша обласна лікарня, онко вже починають приймати дітей.

Терміново виїхавши до першої обласної лікарні представники Охматдиту і МОЗ побачили можливості та на засіданні оперативного штабу вже активно займаються організацією перевезення постраждалих.

Обласна дитяча лікарня теж готується приймати пацієнтів. Савінова:

Ми зразу ж звернулися з пропозицією забрати частину дітей, поставила до відома і начальника ДОЗ. Розгорнули ліжка та чекаємо маленьких пацієнтів

Нагадаймо, що по Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" у Києві було завдано удару стратегічною крилатою ракетою Х-101, запущеною із стратегічного бомбардувальника Ту-95.

Слідчі вже провели попереднє обстеження місця удару та знайшли докази застосування саме ракети Х-101. Зокрема, було виявлено уламки корпуса задньої частини ракети з серійним номером та частину руля цієї ж ракети.

У мережі оприлюднено відео моменту удару по "Охматдиту". На відео видно, що будівлю пошкодила не лише вибухова хвиля, а й сама ракета, яку не змогли збити сили ППО.

Наразі слідчо-оперативна група СБУ разом з Національною поліцією та іншими відповідними службами продовжують роботу на місці трагедії. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством, триває розслідування.

Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що кількість постраждалих внаслідок сьогоднішньої атаки ворога продовжує збільшуватися:

Наразі постраждали 96 людей, серед них — троє дітей. 52 поранених госпіталізували. Іншим — надали допомогу на місці. Підтверджена загибель двох дорослих в лікарні Охматдит. Одна з них — молода лікарка медзакладу. У лікарні Охматдит наразі 16 постраждалих. Семеро з них — діти. 15 постраждалих госпіталізували. Двоє постраждалих з інших районів померли в лікарні. Також попередньо, 7 людей загинули в Дніпровському районі внаслідок падіння уламків на медичний центр. Там також є постраждалі. Пошкоджена будівля медзакладу. Екстрені служби працюють на місці. Попередньо, 7 загиблих і в бізнес-центрі в Солом’янському районі. Скрізь працюють екстрені служби. Інформація уточнюється і оновлюється.

Директор "Охматдиту" Володимир Жовнір зазначив, що наразі організовується евакуація та переїзд усіх, хто був у приміщенні.

Нагадаймо, що вранці 8 липня росія атакувала ракетами Київщину.