Перейти к основному содержанию

Держенергонагляд запідозрив обленерго у неправильному застосовуванні графіків відключень електроенергії

11.07.2024
Опубликовано в Бизнес

електроенергія

Державна інспекція енергетичного нагляду здійснить поглиблену перевірку обленерго щодо рівномірності застосування графіків відключень електроенергії.

Про це повідомив голова Держенергонагляду Руслан Слободян в ефірі телемарафону.

"Держенергонагляд тримає на постійному контролі питання застосування графіків погодинних відключень. Ми уважно відстежуємо потік звернень громадян щодо несправедливого розподілу. І вже бачимо декілька областей, де, вочевидь, найближчим часом відбудеться поглиблена перевірка", – розповів Слободян.

На місцях буде вивчатись, як саме оператор системи розподілу дотримувався принципу соціальної справедливості під час розподілу електроенергії.

Він зауважив, що наразі Дніпропетровщина в лідерах за кількістю скарг.

Відтак, поглиблена перевірка може розпочатися саме з цієї області, після чого відбудеться ще у 5-6 регіонах.

Слободян зазначив, що графіків погодинних відключень можуть не дотримуватися через те, що на стабілізаційні відключення припадають аварійні, спричинені, зокрема, спекою.

"Водночас, є обґрунтовані підозри, що деякі оператори системи розподілу (обленерго) не зовсім правильно застосовували графіки погодинних відключень. Це ми ретельно перевіримо. За результатами буде видано відповідні приписи про усунення порушень з рекомендаціями щодо подальшого їх уникнення", – повідомив він.

Як повідомлялося, 11 липня, обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби. З 16:00 до 23:00 – для компенсації дефіциту енергії в системі будуть задіяні чотири черги відключень, в інші години – три черги.

Автор: Галина Ялівець