Перейти к основному содержанию

Dragon Capital Фіали продав частку у столичних ТРЦ Sky Mall і "Проспект"

19.07.2024
Опубликовано в Обзоры

киев,skymall,тц,скаймол

Інвестиційна компанія Томаша Фіали Dragon Capital продала свою частку в Arricano, девелоперській компанії, яка управляє та є власницею великих київських ТРЦ "РaйОN", "Проспект" і Sky Mall, а також City Mall у Запоріжжі й "Сонячна Галерея" у Кривому Розі.

Про це йдеться в повідомленні Dragon Capital, передає LIGA.net.

"Arricano Real Estate PLC викупив свої акції у Dragon Capital. Відтепер обидві компанії зможуть зосередитися на своїх незалежних стратегічних цілях та подальшому розвитку", – сказано в заяві.

Гендиректор і власник Dragon Capital Томаш Фіала у грудні 2023 року сказав, що незначний міноритарний пакет в розмірі 12,5% акцій не дозволяє йому впливати на ухвалення рішень в Arricano, тому він готовий на вихід з Arricano навіть на невигідних умовах.

У березні 2024 року компанії домовилися про вихід Dragon Capital із акціонерного капіталу Arricano.

Згідно зі звітом Arricano за перше півріччя 2022 року, найбільшим акціонером компанії був естонець Рауно Тедер, який збільшив свій пакет до 70,86% з 15,92% після того, як його батько Гіллар Тедер передав йому свою частку.

Окрім Dragon Capital, Arricano залучав іноземні інвестиції від різних міжнародних інвестиційних банків, включно з Goldman Sachs і клієнтів Morgan Stanley.

Про те, що власник київських ТРЦ "РaйОN", "Проспект" і Sky Mall, а також City Mall у Запоріжжі й "Сонячна Галерея" у Кривому Розі, – девелоперська компанія Arricano Real Estate PLC – викупить акції у свого міноритарного акціонера Dragon Capital Томаша Фіали, повідомлялося в березні цього року.

Про компанії

Arricano Real Estate Plc (Кіпр) спеціалізується на будівництві торгово-розважальних центрів, є одним із провідних розробників на ринку нерухомості України. Володіє та управляє п’ятьма торговельними центрами в країні загальною площею 147,6 тис. кв. м: "РайON" і "Проспект" у Києві, "Сонячна галерея" у Кривому Розі, City Mall у Запоріжжі.

Компанії також належать 49,9% у ТРЦ Sky Mall (Київ) і земельні ділянки для подальшого будівництва трьох об’єктів, що перебувають на стадії проєктування. Компанія також здійснює будівництво київського ТРК Lukianivka.

Dragon Capital – провідна українська група компаній, що працює у сфері прямих інвестицій і фінансових послуг, надаючи повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів.

Автор: Галина Ялівець