Перейти к основному содержанию

У Львові окупанти вночі атакували науково-дослідницький інститут

19.06.2024
Опубликовано в Обзоры

Читать на русском

У Львові окупанти вночі атакували науково-дослідницький інститут
У Львові окупанти вночі атакували науково-дослідницький інститут

Вночі Львівщину атакували російські "шахеди". Силам ППО вдалося збити всі п’ять дронів, стверджує керівник Львівської ОВА Максим Козицький. Проте уламки "шахедів" спричинили руйнування у Львові та околицях, щонайменше дві людини поранені. Руйнування є у Малехові міської громади та у самому місті.

За інформацією повітряного командування "Захід", під час першої нічної тривоги, яка тривала з 02:32 по 03:35, у повітряний простір Львівщини залетіли чотири російські безпілотники. Приблизно через годину область намагався атакувати ще один "шахед".

Залишки дронів впали на село Малехів львівської громади, спочатку повідомила влада.

інститут queiueiqueirdant

Підпис до фото: Частково зруйнований будинок одного з науково-дослідницьких інститутів

Мер Львова Андрій Садовий потім оприлюднив у телеграмі фотографії ще й частково зруйнованого будинку одного з науково-дослідницьких інститутів у самому Львові.

Він показав фото руйнувань в одному з житлових масивів Малехова.

"Пошкоджено багатоповерховий житловий будинок. Вибито 20 вікон. У приватному секторі вибито вікна у 5 будівлях", – повідомив він.

Львів

Підпис до фото: Наслідки атаки у львівському Малехові

Керівник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що у Малехові ушпиталили 70-річного чоловіка у стані середньої важкості, який отримав акубаротравму, множинні осколкові поранення і кілька переломів. Ще один постраждалий – 47-річний чоловік – отримав різані рани, йому надали допомогу на місці.

Андрій Садовий повідомив, що постраждалий 70-річний чоловік є охоронцем одного з офісних приміщень.

Загалом Повітряні сили ЗСУ повідомили про збиття 19 з 21 дрону типу "Шахед", які запустила вночі Росія.

У червні Росія здійснила кілька масованих ударів по Україні в тилових регіонах. Головними об’єктами ударів є енергетична інфраструктура, а також військові аеродроми, зокрема у Старокостянтинові.

Зазвичай росіяни біля Львова б’ють по газосховищах у Стрию та по енергетичних підприємствах. Ударів по самому Львову на кордоні з Польщею не було вже кілька місяців.

залишки шахеда у Львові

Підпис до фото: Залишки "шахеда" у Львові