Перейти к основному содержанию

Скільки кораблів-носіїв крилатих ракет «Калібр» тримає напоготові РФ

25.05.2024
Опубликовано в Общество

Читать на русском

Скільки кораблів-носіїв крилатих ракет «Калібр» тримає напоготові РФ

Скільки кораблів-носіїв крилатих ракет «Калібр» тримає напоготові РФ

Росія 25 травня не ризикнула виводити у Чорне та Азовське моря свої ракетоносії. На бойовому чергуванні у Чорноморській акваторії перебуває лише один ворожий військовий корабель.

Натомість у Середземному морі перебуває один носій "Калібрів" із загальним залпом до 16 ракет. Таку ситуацію станом на 7 годину ранку спостерігали у Військово-морських силах Збройних сил України.

Скільки бойових кораблів-носіїв крилатих ракет  qkxiqdxiqdeihrant

Станом на 07:00 25 травня у Чорному морі ВМС ЗСУ фіксували один ворожий корабель, що не є носієм ракет. В Азовському морі не було жодного судна російського військового флоту.

Натомість у Середземному морі фіксувався один ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 16 ракет.

Також у ВМС ЗСУ розповіли, що упродовж минулої доби в інтересах РФ до Азовського моря пройшли 6 суден (одне з них рухалося з протоки Босфор), а до Чорного моря попрямували 8 суден, два з них продовжили рух до Босфору.

При цьому Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).