Перейти к основному содержанию

Україна буде епіцентром "африканської спеки" в Європі: синоптик попередила про +37 у тіні

01.07.2024
Опубликовано в Криминал

Читать на русском Read in English

Україна буде епіцентром
Україна буде епіцентром "африканської спеки" в Європі: синоптик попередила про +37 у тіні

Погода в Україні на початку першого липневого робочого тижня буде дуже спекотною. Подекуди температура досягне +37 в тіні.

Про це повідомила синоптикиня Наталія Діденко на Facebook.

"Першого липня Україна буде однією з найспекотніших країн Європи. Карта внизу. Максимальна температура повітря сягатиме +30+35 градусів, на сході та південному сході подекуди до +34+37 градусів", — написала вона.

За словами синоптикині, у західній частині України грозові дощі завтра подекуди знизять температуру повітря в кілька градусів. Хоча атмосфера таки встигне вдень розігріти повітря до +30 і навіть вище.

"Більш інтенсивні грозові дощі через атмосферний візит відбудуться на заході в другій половині дня або ввечері. Але значна частина території України 1-го липня належатиме сухій погоді з високою пожежною небезпекою — обережно з вогнем!" , – прогнозує Діденко.

У Києві у понеділок буде дуже спекотно, +32+34 градуси. Сухо, без опадів.

"Така жалюгідна спека ще продовжуватиметься. Проте 1-2 липня у західних областях, а 3-4 липня ще й на півночі України градуси зменшать оберти, спека хоча б трохи стане милосерднішою. Утім, східна частина і південь ще залишатимуться серед дуже високих. градусів (хіба що 4-5 липня стане легше на Одещині)", — попередила синоптик.

"Тому наразі дуже обережно з вогнем, особливо уважно до свого самопочуття, махайте віялами і оббризкайте водою себе і всіх, хто поруч. Не забудьте пляшечку води в сумку та панамку на голову!" — радить Діденко.

 uqidrkiqxeiqrdant