Перейти к основному содержанию

Мусульманські паломники починають хадж на тлі війни в Секторі Гази

14.06.2024
Опубликовано в Криминал

Паломники моляться довкола Кааби, найбільшої святині ісламу у Великій мечеті в місті Мекка, Саудівська Аравія, перед початком хаджу, 11 червн 2024 року

Сотні тисяч мусульманських паломників 14 червня перебувають у саудівському місті Мекка для початку хаджу, який проходить на тлі війни в Секторі Гази і виснажливої спеки.

Понад 1,5 мільйона паломників з усього світу вже зібралися в Мецці та її околицях для хаджу, їхнє число, як очікують, зросте, оскільки до паломництва приєднуються віряни з Саудівської Аравії. Влада країни очікує, що кількість паломників цього року перевищить два мільйони.

15 червня паломники здійнюватимуть цілоденну молитву на горі Арафат, де, як вважається, пророк Магомет виголосив останню проповідь.

Влада Саудівської Аравії запровадила безпекові обмеження в Мецці та її околицях, встановивши контрольно-пропускні пункти на дорогах, що ведуть до міста, щоб не дати змоги тим, хто не має дозволу на хадж, дістатися до святих місць. Органи безпеки заарештували низку осіб, які намагалися доставити до Мекки паломників, які не мали дозволу на хадж.

Хадж є одним із п’яти стовпів ісламу, і його мусять здійснювати всі мусульмани, що мають таку можливість, хоча б раз у своєму житті. Він складається з серії релігійних обрядів, які проводяться впродовж п’яти днів.

Форум