Перейти к основному содержанию

Росія запровадила санкції проти 15 британців за «антиросійські» наративи – МЗС РФ

23.07.2024
Опубликовано в Интернет

За даними міністерства, до списку також потрапили особи, «які беруть участь у підготовці українських військовослужбовців», і ті, хто надає Києву зброю

Міністерство закордонних справ Росії додало до свого санкційного списку ще 15 громадян Великої Британії, йдеться у заяві відомства 23 липня.

Вказано, що до санкційного списку увійшли представники оборонно-промислового комплексу, військові аналітики та публіцисти, які просувають «антиросійські» наративи в засобах масової інформації.

За даними міністерства, до списку також потрапили особи, «які беруть участь у підготовці українських військовослужбовців», і ті, хто надає Києву зброю.

Зокрема під російські санкції потрапили Роберт Паксман, генеральний директор Paradigm Security Solutions Limited, Ангус Кокберн, член правління BAE Systems PLC, і Томас Шарп, аналітик газети The Daily Telegraph.

У лютому цього року Британія розширила санкції щодо Росії, під обмеження потрапили десятки російських компаній та фізичних осіб. Уряд Великої Британії уточнює, що до списку увійшли виробники боєприпасів та електроніки, а також торговці алмазами та нафтою.

Форум