Перейти к основному содержанию

"Укрпошта" почне продавати ліки у селах

29.01.2024
Опубликовано в Бизнес

укрпочта,укрпошта

"Укрпошта" планує розпочати роботу за програмою "Доступні ліки", що дозволить вирішити проблему доступності лікарських засобів у селах.

Про це повідомила голова Національної служби здоров’я України (НСЗУ) Наталія Гусак, передає Укрінформ.

"У 2024 році запрацює "Укрпошта" за програмою "Доступні ліки". "Укрпошта" зараз здійснює підготовчі речі, які стосується набору фармацевтів. Також там працюють над тим, щоб бути включеними до електронної системи охорони здоров’я і здійснювати відповідний відпуск (ліків, – ред.)", – зазначила Гусак.

За інформацією Гусак, це дасть можливість підняти рівень відпуску ліків за е-рецептами саме у сільській місцевості. Гусак вказує, що серед аптек, які мають контракти з НСЗУ на співпрацю за програмою "Доступні ліки", більшість знаходиться у містах і селищах. Лише 16% аптек працюють за цією програмою в селах.

"У селах невелика кількість таких аптечних пунктів, які є учасниками цієї програми. Це означає, що в селі люди отримують е-рецепти, але коли людина бачить, куди їй поїхати за безкоштовними ліками з цим рецептом, вона обирає або нікуди не їхати, або в селі купити їх за власні кошти", – додала Гусак.

На запитання, чи це будуть аптечні пункти "Укрпошти", чи доставка ліків, Гусак припустила, що система роботи "Укрпошти" в цій програмі може бути змішаною.

"Для нас важливо, щоб люди знали про програму "Доступні ліки" й були на зв’язку зі своїми сімейними лікарями, які виписують е-рецепти", – підкреслила Гусак.

Вона зауважила, що найбільш ймовірно, що "Укрпошта" включиться в роботу за програмою "Доступні ліки" у другій половині 2024 року.

Автор: Галина Ялівець