Перейти к основному содержанию

Японський фармацевтичний гігант Takeda продає свій завод у Росії через санкції,

22.08.2023
Опубликовано в Власть

takeda

Японський конгломерат Takeda домовився про продаж свого фармацевтичного заводу у російському Ярославлі найбільшому у Росії виробникові антибіотиків компанії " Р-фарм ", заснованій мільярдером Олексієм Рєпіком.

Наразі сторони обговорюють вартість угоди, пише російська газета "Вєдомості" із посиланням на джерела, близькі до обох компаній.

Один із співрозмовників видання уточнив, що Takeda хоче продати підприємство через санкційні обмеження.

Інший співрозмовник газети, який працював з Takeda, розповів, що на цей завод компанії також претендує російська компанія "Фармстандарт" Віктора Харітоніна.

Завод Takeda у Ярославлі було запущено у 2013 році. Його потужність – 90 млн ампул і понад 3 млрд таблеток на рік. На заводі випускаються препарати для лікування онкологічних, гастроентерологічних, неврологічних та рідкісних захворювань.

Читайте також: Японська мережа одягу Uniqlo відмовилася від оренди приміщень для російських магазинів та припинила бізнес в РФ

Виробничі потужності японського заводу зараз можуть коштувати близько 10 млрд рублів, оцінив генеральний директор "Infoline-аналітики" Михайло Бурмістров. За його словами, фактична сума угоди має становити близько 5 млрд рублів, але кінцева ціна залежатиме від того, чи увійдуть до периметру угоди бренди японської компанії.

Японська фармацевтична Takeda Pharmaceutical Сo. із штаб-квартирою у місті Осака заснована у 1781 році, працює на ринку як корпорація з 1925 року. Штат співробітників налічує близько 30 тисяч людей. Компанія працює більш ніж у 70 країнах світу.