Перейти к основному содержанию

Суд ліквідував збанкрутіле "Київенерго" Ахметова

19.04.2023
Опубликовано в Общество

ахметов

Господарський суд Донецької області 5 квітня затвердив ліквідаційний баланс і ліквідував юрособу АТ "К.Енерго" (до серпня 2019 року АТ "Київенерго", бенефіціар – Рінат Ахметов).

Об этом сообщает Новости РУ


Як повідомляє Finbalance, провадження в справі про банкрутство "К.Енерго" було відкрите в листопаді 2019 року.

У вересні 2020 року Госпсуд Донецької області визнав банкрутом АТ "К.Енерго" та відкрив ліквідаційну процедуру.

Суд включив у реєстр вимог кредиторів у тому числі вимоги "Київгазу" (286,7 млн грн), "Нафтогазу" (162,4 млн грн), "Укртрансгазу" (674,8 млн грн), "Київводоканалу" (73 млн грн), ТОВ "Техпремпоставка" (1,1 млрд грн) тощо.

Нагадаємо, у серпні 2018 року "Київенерго" передало в управління комунальному підприємству "Київтеплоенерго" київські ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 (забезпечують теплоенергією близько 60% киян) через закінченням терміну дії договору між "Київенерго" та КМДА на управління енергооб`єктами комунальної власності. Перед цим "Київтеплоенерго" також передали тепломережі, котельні і районні теплостанції.

У жовтні 2018 року "Київтеплоенерго", "Нафтогаз" і "Київенерго" підписали мирову угоду, за якою Київтеплоенерго" визнало себе правонаступником за борговими зобов`язаннями "Київенерго" перед "Нафтогазом" у розмірі майже 2,4 млрд₴ У грудні 2018 року Кабмін погодив реструктуризацію боргу "Київтеплоенерго" перед "Нафтогазом".

Рішення розірвати договір з "Київенерго" та повернути комплекс громаді київська влада ухвалила у червні 2017 року. Теплоенергетичний комплекс, що складається з ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 та ще близько 100 тисяч об’єктів, 17 років перебував під управлінням "Київенерго".

Источник: Русский слон