Перейти к основному содержанию

"Метінвест" Ахметова зменшив виробництво сталі на 57%

17.08.2023
Опубликовано в Чиновники

сталь

Гірничо-металургійна група "Метінвест" Ріната Ахметова у першому півріччі 2023 року виробила 1,03 млн тонн сталі, що на 57% менше, ніж за аналогічний період минулого року (2,41 млн тонн).

Про це свідчить звітність Metinvest B.V., материнської компанії гірничо-металургійної групи "Метінвест", повідомляється на сайті групи.

Виробництво залізорудного концентрату за вказаний період впало на 46% – до 4,75 млн тонн,

Виробництво чавуну зменшилося на 59% – до 0,92 млн тонн, порівняно із 2,25 млн тонн за аналогічний період минулого року.

Виробництво готової продукції у першому півріччі 2023 року склало 1,15 млн тонн, зменшившись на 39%. При цьому рейкова і трубна продукція, а також холоднокатаний рулон з початку поточного року не вироблялись.

Виробництво коксу за звітний період впало на 40% – до 0,65 млн тонн.

Водночас виробництво вугільного концентрату зросло на 25% – до 3,04 млн тонн.

В компанії нагадали, що у зв’язку з початком широкомасштабної військової агресії РФ з 24 лютого 2022 року "Метінвест" призупинив виробничу діяльність низки своїх підприємств у Маріуполі, Авдіївці та Запоріжжі, в тому числі МК "Азовсталь", ММК ім. Ілліча, Авдіївського КХЗ (АКХЗ) та Запорізького КХЗ.

Читайте також: Валютний виторг від експорту чорних металів впав з початку року на 54%

Пізніше запорізькі підприємства групи відновили своє виробництво. У той же час активи підприємств групи в Маріуполі та Авдіївці постраждали внаслідок бойових дій, тоді як м. Маріуполь наразі є тимчасово окупованим.

"Українські підприємства групи, окрім тих, які розташовані у Маріуполі та Авдіївці, продовжують працювати з різним рівнем завантаження, враховуючи фактори безпеки, наявність електропостачання, а також логістичні та економічні чинники", – додали в компанії.

Як повідомлялося, консолідований чистий збиток Metinvest B.V. (Нідерланди), материнської компанії гірничо-металургійної групи "Метінвест", у 2022 році становив $2,19 млрд після прибутку у розмірі $4,76 млрд роком раніше.

Група "Метінвест" за рік війни скоротила 40 тисяч співробітників та призупинила практично всі стратегічні інвестиційні проєкти в Україні.