Перейти к основному содержанию

Середній розмір допомоги з безробіття в Україні менший за мінімальні виплати у Німеччині у 6 разів

20.03.2024
Опубликовано в Общество

деньги,евро

Середній розмір допомоги з безробіття в Україні становить 4 тис. грн за місяць.

Про це директорка Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк розповіла в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

"За останніми даними, середній розмір виплати допомоги з безробіття невисокий, він становить приблизно 4 тис. грн за місяць. На період воєнного стану максимальний розмір відповідає розміру мінімальної заробітної плати, хоча раніше було півтори мінімальні зарплати. Це впливає на зменшення середнього розміру виплати", – розповіла Жовтяк.

Вона додала, що згідно з чинним законодавством, якщо людина відмовляється від двох пропозицій підходящої роботи, її реєстрацію та виплату допомоги з безробіття в центрі зайнятості припиняють.

Читайте також: Кількість безробітних чоловіків зменшилася, але статистика не відповідає реальному стану речей, – Центр зайнятості

"У 2023 році припинено реєстрацію майже 19 тис. безробітних через те, що вони відмовилися від двох пропозицій. Це лише 4% від загальної чисельності зареєстрованих безробітних", – уточнила голова Державного центру зайнятості.- розповіла голова відомства.

Зауважимо, що мінімальна базова виплата від центру зайнятості у Німеччині (Bürgergeld) з січня 2024 року становить 563 євро на місяць для одного дорослого, 506 євро на особу для одружених осіб, а для дітей – від 357 до 471 євро, залежно від віку.

Автор: Михайло Орлюк