Перейти к основному содержанию

Менше від заробітків одного року "Великого будівництва": Шляхові компанії за два роки війни отримали 77 мільярдів

06.01.2024
Опубликовано в Чиновники

запорожье,днепр,дорога,н-08

За два роки з початку повномасштабного вторгнення Росії півсотні найбільших шляхових компаній України отримали виплати на 76,56 млрд грн від Держвідновлення та місцевих органів влади. Однак це менше, ніж отримали шляховики лише від "Укравтодору" у 2021 році – 114,4 млрд₴

Про це свідчать дані пошуково-аналітичної системи "007" (дані з 1 березня 2022 по 31 грудня 2023 року), передають Наші гроші.

Темпи виплат у 2023 році зросли влітку, коли Держвідновлення почало платити за спорудження протиракетних накриттів над електричними підстанціями та будівництво водогонів у Дніпропетровській області після підриву Каховської ГЕС.

Абсолютним лідером серед замовників є Дніпропетровщина. Місцева Служба відновлення, обладміністрація та мерія Дніпра заплатили своїм підрядникам 13,83 млрд₴ Всі решта регіонів мали виплати менше 9 млрд грн.

Серед компаній є два безумовні лідери, які отримали понад 42% всіх виплат – колишні лідери картелю "Автострада" (17,62 млрд грн) і "Автомагістраль-Південь" (14,75 млрд грн). Їхнє домінування забезпечили великі підряди Держвідновлення на накриття підстанцій і водогони.

Однак, за даними видання, ці дані – неповні. Оскільки перші контракти на накриття на суму понад 10 млрд грн були засекречені – звіти про них не оприлюднили в "Прозорро" і по ним не видно проводок у "Е-дата".

У подальшому звіти про 21 підряд на суму 36 млрд грн були оприлюднені у "Прозорро" і проплати по ним видно в системі. підрядам).

Про відсутність деяких підрядів свідчить також той факт, що в системі є проплати ТОВ "Техномайн-інжиніринг" на суму менше 20 млн₴ Тоді як ця фірма криворізького бізнесмена Костянтина Караманіца, за даними видання, отримала один із підрядів Держвідновлення на будівництво накриття у Дніпропетровській області.

Серед колишніх картелістів звертає на себе увагу падіння "Альткому". Після затримання власника фірма Олександра Тисленка детективами НАБУ за хабар голові "Укравтодору" часів Порошенка, фірма з одного з лідерів галузі перетворилась на аутсайдера (30 місце з 253 млн грн).

У порівнянні з 2021 роком за межі першої десятки випала "Ю Ар Ді Українські дороги" (раніше називалась "Хмельницьке ШБУ-56").

Її дохід за два роки вторгнення (1,24 млрд грн) виявися майже у п’ять разів менше, ніж у 2021 році (5,23 млрд грн). Можливо, це є причиною того, що власник компанії нардеп Сергій Лабазюк вирішив домовитися з міністром Олександром Кубраковим і головою Держвідновлення Мустафою Найємом щодо отримання підрядів на 1 млрд грн за відкат 3-5%. У листопаді НАБУ і САП повідомили йому про підозру за спробу підкупу. Зараз Лабазюк знаходиться на волі, бо за нього внесена застава 40 млн₴ Після затримання "Ю Ар Ді" продовжила отримувати виплати за виконані роботи. Місцеві органи влади та служби Держвідновлення за місяць заплатили йому чверть мільярда гривень.

Не випала з десятки, але дещо зменшила "державний" дохід компанія "Будінвест-інжиніринг", у якій перед вторгненням співзасновницею стала знайома тодішнього голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка. За перший рік вторгнення вона отримала більше всіх грошей з усіх шляхових компаній України – понад 1,6 млрд₴ А після відставки Резніченка на початку 2023 року заробила 0,6 млрд₴

Автор: Галина Ялівець