Перейти к основному содержанию

Інспектор кіберполіції не зміг пояснити оплату пляжного комплексу з басейном і перевищення витрат на 2,8 млн. – НАЗК

21.03.2024
Опубликовано в Бизнес

Також він не пояснив яким чином зміг використовувати криптовалютний гаманець на 2 млн грн

НАЗК за матеріалами ДБР та за результатами моніторингу способу життя головного інспектора з особливих доручень Департаменту кіберполіції Нацполіції виявило ознаки незаконного збагачення на суму понад 12 млн₴ Інспектор кіберполіції не зміг пояснити оплату будівництва пляжного комплексу з басейном і різницю між витратами і доходами ексдружини на 2,8 млн, повідомляє НАЗК.

НАЗК провело моніторинг способу життя головного інспектора з особливих доручень Департаменту кіберполіції Національної поліції України і виявило, за даними ДБР, наявність ознак корупційного кримінального правопорушення.

Вручено підозру, а дії кваліфіковано за статтею 368-5 Кримінального кодексу України, яка встановлює відповідальність за незаконне збагачення).

“НАЗК встановило, що він придбав об’єкти рухомого та нерухомого майна (у тому числі за заниженою вартістю), нематеріальні активи і зареєстрував їх на близьких та третіх осіб.

Для приховування статків посадовець навіть офіційно розірвав свій шлюб, проте й надалі підтримував сімейні стосунки з колишньою дружиною, про що, зокрема, свідчить народження спільної другої дитини та спільні подорожі за кордон.

В ході моніторингу способу життя посадовця НАЗК не встановило законних джерел походження коштів співробітника поліції та його близьких та третіх осіб, зокрема, для придбання:

  • квартири в Києві вартістю майже 3 млн грн;
  • земельної ділянки в Києві за понад 51 тис. грн;
  • автомобіля Lexus RX 350 вартістю майже 1 млн грн;
  • мотоцикла Yamaha MT 09 вартістю 50 тис. грн;
  • залучення на криптовалютний гаманець 55 тис. USDT (еквівалент 2,035 млн грн);
  • оплати товарів/робіт/послуг для будівництва пляжного комплексу з басейном під Києвом на понад 3 млн грн;
  • перевищення витрат над законними доходами ексдружиною на понад 2,8 млн₴

Загальна вартість незаконних активів складає 12,2 млн₴

НАЗК надало запит щодо пояснення доходів. У відповідь отримало повідомлення, що співробітник кіберполіції не знає нічого про криптогаманець, а відношення до пляжного комплексу та згаданої нерухомості не має.

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис міському голові на Хмельниччині через пряме підпорядкування меру – дружини. Старокостянтинівський міський голова отримав припис з вимогою “усунути відносини прямого підпорядкування між ним та його дружиною, яка обіймає одну з керівних посад в апараті Старокостянтинівської міськради”, – повідомили в НАЗК. // Дзеркало тижня