Перейти к основному содержанию

Маск іде з посади гендиректора Twitter

12.05.2023
Опубликовано в Власть

маск,ілон

Американський мільярдер та власник соцмережі Twitter Ілон Маск упродовж півтора місяця залишить посаду керівника компанії.

Про це він повідомив на своєму акаунті в Twitter.

Водночас він зазначив, що вже знайшов собі заміну. Імені нового очільника соцмережі він не уточнив, однак, зауважив, що це буде жінка.

"Радий повідомити, що я найняв нового CEO для X/Twitter. Вона приступить до роботи через приблизно 6 тижнів", – написав Маск.

Мільярдер додав, що сам після того виконуватиме обов’язки виконавчого голови та технічного директора та наглядатиме за продуктами, програмним забезпеченням та системними адміністраторами.

За даними видання Axios, новою керівницею Twitter стане Лінда Яккоріно. Журналісти стверджують, що Маск та Яккоріно ведуть переговори вже понад місяць. Вони також разом виступали на кількох конференціях.

Як повідомлялося, Маск купив Twitter у жовтні 2022 року за $44 млрд. Відтоді він звільнив приблизно 5 тис. із 7,5 тис. співробітників Twitter і встановив "жорстке" робоче середовище для тих, хто залишився.

У грудні Маск запустив опитування серед користувачів соціальної мережі із питанням, чи варто йому піти з посади керівника. 57,5% виступили за те, щоб Маск пішов із посади глави Twitter.