Перейти к основному содержанию

Вартість Twitter після придбання соцмережі Маском упала на 73%

01.04.2024
Опубликовано в Криминал

маск

Інвестиційний фонд Fidelity знизив оцінку своєї частки в компанії X, раніше відомої як Twitter, на 5,7% у лютому, що означає загальне падіння вартості акцій на 73% з моменту придбання соціальної мережі Ілоном Маском у жовтні 2022 року.

Як пише Bloomberg, Fidelity отримав свою частку в X, допомігши Маску завершити угоду на $44 млрд, передає AIN.UA.

Згідно зі звітом про активи фонду, станом на 29 лютого вартість акцій X становила $5,28 млн. Місяцем раніше вона оцінювалася в $5,6 млн.

Оскільки фонд Fidelity не повідомляв про продаж своєї частки X, загальне падіння вартості його інвестицій на 73% свідчить про загальне падіння ринкової вартості всієї компанії.

Імовірно, падіння вартості повёязане з хаотичним поглинанням під керівництво Маска та відтоком рекламодавців.

За даними Bloomberg, минулого року доходи X від реклами склали лише $2,5 млрд, не досягнувши цілі компанії у $3 млрд.

Згідно з аналітичними даними, також знижується кількість щоденних користувачів платформи X, яку вже більш ніж рік тому придбав Ілон Маск.

Що відбувається з колишнім Twitter

На початку цього року повідомлялося, що вартість компанії X наразі становить менше третини від тієї суми, яку за неї заплатив американський мільярдер Ілон Маск.

Наприкінці 2023 року соцмережа Х включила запуск P2P-платежів до переліку планів на 2024 рік, а також анонсувала більш активне застосування штучного інтелекту для покращення пошуку, видачі повідомлень, адресності реклами та підвищення рівня розуміння клієнтів.

Серед основних досягнень 2023 року компанія, зокрема, назвала "свободу слова як основну цінність платформи" з новою стратегією модерації контенту для її підтримки та орієнтацію на відео: за статистикою соцмережі, люди дивляться відео у 8 з 10 сесій, а також запуск аудіо- та відеодзвінків та нового пошукового помічника Grok зі штучним інтелектом, розробленого компанією xAI.

Уточнюється, що в межах інвестицій у творців контенту менш як протягом року компанія заплатила понад 80 тис. авторів через програму розподілу доходів від реклами.

До того Єврокомісія назвала соцмережу Ілона Маска найбільшим каналом поширення російської дезінформації.

Автор: Галина Ялівець