Перейти к основному содержанию

Підприємства, які постраждали від війни, зможуть отримати до мільйона гривень на енергоефективне обладнання

08.09.2023
Опубликовано в Обзоры

энергоэффективность

10 українських компаній отримають кошти в межах нового проекту Power Up!. Його головна мета – допомогти підприємствам, які постраждали від війни, у Сумській, Харківській та Чернігівській областях стати більш енергонезалежними.

Як ідеться в повідомленні Міністерства цифрової трансформації, участь у грантовому конкурсі можуть взяти господарські товариства (товариства з обмеженою відповідальністю, товариства з додатковою відповідальністю, повні товариства, акціонерні товариства) та комунальні підприємства, які постраждали від воєнних дій та мають документальне підтвердження прямого (знищення та/або пошкодження майна підприємства) або непрямого (зменшення виробництва) впливу.

Водночас до лютого 2024 року планується провести енергоефективні заходи в трьох адмінбудівлях Києва. Зокрема, у будівлі Мінфіну, результати енергоаудиту якої показали можливість знизити енерговитрати щонайменше на 20%.

Проєкт Power Up! впроваджується Фондом Східна Європа за підтримки програми "Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні", що виконується GIZ за дорученням урядів Німеччини і Швейцарії та за інформаційної підтримки Офісу з розвитку підприємництва та експорту й національного проєкту "Дія.Бізнес".