Перейти к основному содержанию

Мінцифри планує створити власний аналог платформи для ІТ-фрілансерів

15.11.2023
Опубликовано в Общество

федоров,михайло

Міністерство цифрової інформації працює над створенням українського аналога Upwork – платформи для фрілансерів у IT-індустрії.

Про це віцепрем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів на щорічних загальних зборах Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА), передає Інтерфакс-Україна.

"Ми зараз думаємо і працюємо з деякими ІТ-кластерами над проєктом, який по суті... український Upwork. Ми хочемо об’єднати бізнес на одній платформі для всього світу і скажемо, що ми як держава даємо певні гарантії", – сказав Федоров.

За його словами, платформа об’єднає український IT-бізнес, якому потрібні замовлення, і ці компанії зможуть залучати зарубіжних замовників під гарантії держави.

Upwork Global Inc., – це американська платформа фрілансерів зі штаб-квартирою в Санта-Кларі та Сан-Франциско (Каліфорнія). Компанію було створено у 2013 році.

Як повідомлялося, ситуація з роботою в ІТ-індустрії помітно ускладнилася на другому році повномасштабної війни. Зокрема, майже половина айтівців пішли з роботи чи проєкту упродовж останнього року.

Автор: Михайло Орлюк