Перейти к основному содержанию

Дата-центр "Парковий" відновив роботу після кібератаки: Постраждали система "Шлях, "Укрпошта" та "Нафтогаз".

26.01.2024
Опубликовано в Криминал

вертодром,парковый

Найбільший центр обробки даних (ЦОД) в Україні – дата-центр "Парковий" – повідомив про локалізацію загрози та повернення мережевої інфраструктури до штатного режиму роботи після кібератаки, внаслідок якої постраждала ціла низка найбільших державних компаній.

"Після виявлення, детального вивчення та локалізації загрози ми повернули всю мережеву інфраструктуру в режим штатної та безпечної роботи. Клієнти з приватною хмарною інфраструктурою вже мають доступ до даних", – повідомляється на сторінці дата-центру у "Фейсбуці".

В компанії уточнили, що частину пошкодженої інфраструктури доводиться відновлювати з резервних копій, доступ до цих даних обіцяють відновити поетапно протягом 48 годин.

Кібератака на дата-центр "Парковий" напередодні стала причиною перебоїв у функціонуванні сервісів цілої низки державних компаній.

Зокрема, не працювали колцентр та низка сайтів компаній групи "Нафтогаз України", були недоступні низка послуг "Укрпошти" та "Укрзалізниці", про збій у роботі сайту повідомила "Укртрансбезпека", також тимчасово не працює ситема "Шлях", яку використовують для виїзду чоловіків за кордон.

Дата-центр "Парковий" належить ТОВ "Анте Медіам", його найбільшими власниками є екснардеп Максим Єфімов та афільовані з ним особи.

Автор: Михайло Орлюк