Перейти к основному содержанию

Кабмін зобов’язав "Нафтогаз" постачати газ виробникам електроенергії до кінця літа

15.04.2024
Опубликовано в Общество

тец,опалення,котельня

Кабінет Міністрів продовжив до 31 серпня 2024 року дію положення про спеціальні зобов’язання (ПСО) на ринку природного газу, строк дії яких спливав 15 квітня.

Відповідні зміни до постанови №222 від 6 березня 2022 року закріплено постановою №406 від 12 квітня 2024 року, передає Інтерфакс-Україна.

Кабмін розширив перелік формування ресурсу природного газу НАК "Нафтогаз України" підприємствам теплокомуненерго (ТКЕ), побутовим споживачам (населенню) та операторам газорозподільних систем (ГРМ) ще й на виробників електроенергії.

Крім того, до 31 серпня 2024 року подовжено термін зобов’язань "Укргазвидобування" і "Чорноморнафтогаз" продавати газ власного видобутку "Нафтогазу" за ціною 7,24 тис. грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ) для формування ресурсу чотирьом вищезазначеним категоріям споживачів.

До 31 серпня 2024 року також продовжено термін реалізації газу ТОВ "ЦПК "Нафтогаз Трейдинг" постачальникам для населення в рамках покладених на нього спецзобов’язань.

Читайте також: Ціни на газ для бізнесу в Україні зросли до максимуму із середини січня

Як повідомлялося, ще у грудні 2022 року через російські масовані атаки на об’єкти енергетики Кабінет міністрів доручив НАК "Нафтогаз України" постачати газ для виробництва електроенергії за пільговими цінами.

Автор: Михайло Орлюк