Перейти к основному содержанию

Аудитори почали перевірки у Дніпрі, Одесі й Чернігові: збирають скарги мешканців на місцеву владу

09.11.2023
Опубликовано в Интернет

гасу

Держаудитслужба проводить аудит у кількох обласних центрах, постраждалих від обстрілів, – Чернігові та Дніпрі. Найближчим часом фінансовий аудит також розпочнеться в Одесі.

З огляду на це голова Держаудитслужби Алла Басалаєва закликала громадян повідомляти про факти можливих зловживань у процесі використання коштів у цих містах, повідомляє пресслужба відомства.

"Ми вже перевірили ряд населених пунктів – те, як влада на місцях розпоряджається коштами, виділеними на реконструкцію та відновлення як важливих соціальних об’єктів, так і житлового фонду. На жаль, подекуди результати невтішні. Вкотре звертаюся до громадян, зокрема жителів Одеси, Чернігова та Дніпра з проханням повідомляти про найменші порушення, навіть якщо вони стосуються погано вкладених кахлів чи неналежної якості електричної проводки", – сказала Басалаєва.

Читайте також: Виробник ракет "Нептун" заявив про повторні спроби Держаудитслужби зупинити роботу підприємства (оновлено)

У Держаудитслужбі нагадали, що у вересні розпочався аудит Чернігівської міської територіальної громади, під час якого зафіксовано 14 фактів перешкоджання роботі аудиторів та відкрито 2 кримінальних провадження.

Крім того, наприкінці жовтня розпочато аудит Дніпровської територіальної громади (м. Дніпро) за період з 1 січня 2020 року по 30 вересня 2023 року.

Також наприкінці листопада розпочнеться державний фінансовий аудит бюджету Одеської міської територіальної громади (бюджету міста Одеси).

Раніше аналогічні аудити було проведено у Чернівцях та Ужгороді, Ірпені та Бучі.

Автор: Михайло Орлюк