Перейти к основному содержанию

Чоловік чиновниці мерії отримає 24 мільйони на латання доріг Кам’янського по завищених цінах

23.01.2024
Опубликовано в Интернет

Департамент ЖКГ та будівництва Кам’ янської міської ради Дніпропетровської області 3 січня за результатами тендерів замовило ТОВ «Укравтобуд» ремонт доріг на 24 млн₴ Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На цей рік замовили влаштування дорожнього покриття в місті, зокрема на прибудинкових та внутрішньо квартальних територіях. Йдеться про холодне фрезерування, ямковий ремонт, влаштування асфальтобетонного покриття, машинну ліквідацію вибоїн і перевезення сміття.

Роботи оплачуватимуть протягом 120 банківських днів після виконання, тобто десь півроку.

Майже половина коштів, а саме 11 млн грн іде на щільний дрібнозернистий асфальтобетон типу Б марки 2 по 9 179 грн/т (тут і далі ціни та суми з ПДВ). Як і торік, це дуже дорого.

Нещодавно, у грудні Піщанська сільрада Новомосковського району Дніпропетровської області замовляла капремонти сільських вулиць до кінця року. Там такий асфальтобетон коштував 5 1126 600 грн/т, що 28-44% дешевше від нинішньої ціни для Кам’янського.

У моніторингу «ДерждорНДІ» теж немає подібних цін на асфальт. Для Дніпропетровської області ціни різних видів у грудні були в межах 5 479-7 820 грн/т, що 15-40% дешевше.

Щебінь М1000 фракцією 5[3]-10 мм врахували по 2 160 грн/куб. м. У моніторингу ціна щебню фракцією 5-10 мм складає 800 грн/куб. м, що на 63% нижче, але марка не вказана.

Фірма отримала підряди без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов. Для участі в торгах необхідно було надати аналогічний договір на поточний ремонт дорожнього покриття/доріг чи влаштування дорожнього покриття, виконаний мінімум на 90% суми. Ще вимагалося мати річний дохід за останній звітний період не менше 90% очікуваної вартості.

Департамент ЖКГ та будівництва Кам’янської міської ради очолює Дмитро Губський.

Дніпровським «Укравтобудом» володіє Вадим Єрмоленко з Кам’янського. Це чоловік Галини Єрмоленко, яка обіймає посаду директорки Департаменту економічного розвитку Кам’янської міськради з 2017 року. У 2015 році він марно висувався до Дніпропетровської облради від «Опозиційного блоку». Вадим Єрмоленко є засновником КолП «Дніпровський кар’єр» і ТОВ «Дор Трест» одноосібно, а також обслуговуючого кооперативу «Спортивне селище» разом із дружиною, Антоном Чупініним, Валерієм Морозом та Олександром Івановим. Крім того, Вадим Єрмоленко є засновником ТОВ «Дорпромсервіс», Людмила Єрмоленко (ймовірно, мати) – ТОВ «Промдорсервіс», а Віталій Єрмоленко (ймовірно, батько) – ТОВ «Альтінвест» (усі три на сьогодні знаходяться у стані припинення).

Раніше співзасновником «Укравтобуду» був дніпровець Вячеслав Гончаренко. Він володів фірмами «Дорсервіс-Плюс» (припинено), «Дорінвест» і «Будшляхсервіс» (припиняються).

Із 2019 року «Укравтобуд» натендерив 579 млн грн, переважно в нинішнього замовника.