Перейти к основному содержанию

Бюро економічної безпеки зайнялось обшуками у ТЦК

17.01.2024
Опубликовано в Интернет

беб

Бюро економічної безпеки (БЕБ) провело обшуки у Львівському територіальному центрі комплектації та соціальної підтримки (ТЦК та СП) у справі про перевищення службових повноважень його керівництвом.

Дозвіл на слідчі дії 8 січня надав Личаківський райсуд Львова, повідомила речниця спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко, передає Укрінформ.

"Санкціоновані обшуки відбулись у рамках зареєстрованого кримінального провадження з попередньою правовою кваліфікацією ч.5 ст.426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень). Вилучено документи, надається правова оцінка діям керівництва ОТЦК під час прийняття відповідних рішень. Наразі підозру нікому не оголошено", – розповіла Шевченко.

Раніше ухвалу про дозвіл на проведення обшуків від Личаківського суду Львова оприлюднив голова правління ГО "Будуймо Україну разом" Ігор Фінканін.

Згідно з документом, обшуки доручили провести слідчим Бюро економічної безпеки. В ухвалі йдеться про дозвіл на вилучення листування, яке може бути використано як доказ у провадженні, між обласним ТЦК та СП ТОВ "Барком" та ТОВ "Родинна ковбаска" щодо призупинення оформлення призову працівників зазначених підприємств. Суд дозволив вилучення усіх електронних носіїв, які можуть містити вказане листування.

У жовтні 2023 року новим очільником Львівського ТЦК та СП призначили полковника Артура Ніязова. Раніше він проходив службу на посаді начальника відділу планування оборонних ресурсів штабу військової частини А0796.

Читайте також: "Жили в нашому готелі з автоматами": У ресторанному холдингу !FEST розповіли про обшуки БЕБ

Як повідомлялося, в рамках оновленої програми співпраці з МВФ Україна зобов’язалася до липня 2024 року ухвалити новий закон про Бюро економічної безпеки з чітким мандатом для Бюро та можливістю проведення слідчих дій. Згідно з документом, БЕБ розслідуватиме серйозні економічні злочини.

Автор: Михайло Орлюк