Перейти к основному содержанию

КМДА повідомляє про обшуки на столичних ТЕЦ

27.10.2023
Опубликовано в Чиновники

шеврон,дбр,дбр_лого,дбр_шеврон

У Київській міській державній адміністрації заявили, що Державне бюро розслідувань проводить обшуки у приміщеннях столичних ТЕЦ, що є об’єктами критичної інфраструктури та знаходяться в управлінні "Київтеплоенерго".

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

"Слідчі намагаються зайти на режимні енергетичні об’єкти, доступ до яких законодавчо обмежений в умовах воєнного стану. Також працівники бюро здійснюють відеозйомку на енергетичних об’єктах, грубо порушуючи безпекові норми", – йдеться у повідомленні.

Як наголосили у КМДА, справа ДБР не стосується безпосередньо діяльності КП "Київтеплоенерго". "Ухвала на проведення обшуку не включає адреси фізичного місцезнаходження енергооб’єктів. Тому причина візиту слідчих на Київські ТЕЦ є незрозумілою", – зазначили в пресслужбі.

Підприємство наголошує, що обшуки створюють загрозу для порушення технологічного процесу вироблення електроенергії та тепла.

Водночас КП "Київтеплоенерго" заявляє про готовність співпрацювати зі слідчими та надавати всю необхідну інформацію. Однак закликає правоохоронців діяти відповідно до закону та умов воєнного стану та не допустити перебоїв у роботі об’єктів критичної інфраструктури.

Автор: Юлiя Недашківська