Перейти к основному содержанию

Замаскувались: Французька Danone перейменує свій найпопулярніший продукт у Росії. ФОТО

10.07.2023
Опубликовано в Бизнес

danone

Французька корпорація Danone перейменує йогурти "Активіа" на російському ринку.

Як повідомили у пресслужбі російської філії Danone, склад продукту залишиться тим самим, зміниться лише назва і упаковка, пише російська редакція Forbes.

"Компанія Danone у Росії ухвалила рішення про локалізацію міжнародного бренду "Активіа" під новою назвою "АктіБіо" на російському ринку. Зміни стосуватимуться лише назви бренду та дизайну упаковки", – заявили в компанії.

Там пояснили, що "локалізація міжнародного бренду дозволить компанії відновити інвестування у розвиток та підтримку сучасної молочної категорії". Може йтися про те, що зміна бренду дозволить Danone відновити інвестиції у рекламу продукції в Росії, не порушуючи власну обіцянку.

Замаскувались: Французька Danone перейменує свій найпопулярніший продукт у Росії 01

Читайте також: Путіну бракує грошей на війну: У Росії повертають "сберкнижки"

Як повідомлялося, за даними російських ЗМІ, французька Danone планує вивести з російського ринку свої міжнародні бренди, такі як Activia, Alpro, Actimel і Danone.

На початку лютого російські ЗМІ писали, що Danone запропонувала потенційним інвесторам від 75% своїх активів у Росії з можливістю зворотного викупу. Компанія збирається зберегти частку та місце у раді директорів російського підрозділу. За даними джерел газети, до угоди увійдуть лише російські марки Danone, серед них – "Простоквашино", "Ростишка" та "Тема".

Нагадаймо, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Danone припинила імпорт у Росію мінеральної води Evian та продукції рослинного походження Alpro. До того компанія оголосила, що призупиняє інвестиції в РФ, але продовжить виробництво та дистрибуцію молочних продуктів, дитячого та медичного харчування.

Компанія засудила російське вторгнення в Україну, але заявила, що не планує зупиняти роботу своїх підприємств в Росії.

Danone Group – найбільша молочна компанія в Росії, входить до ТОП-3 найбільших виробників продуктів харчування в Росії. Інвестиції компанії в російський бізнес оцінюються у $2,5 млрд, їй належать більше 10 заводів в РФ.