Перейти к основному содержанию

Україна та Польща продовжили дію дозволів на транзитні вантажні перевезення на місяць

31.05.2023
Опубликовано в Бизнес

фура,грузовик

Україна та Польща досягли домовленості про продовження дії дозволів для виконання вантажних перевезень до третіх країн. Діятимуть дозволи до 30 червня.

Як ідеться в повідомленні Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, найближчим часом буде проведено профільне засідання українсько-польської змішаної Комісії про міжнародні автомобільні перевезення для обговорення всіх нагальних питань в галузі міжнародних автомобільних перевезень, зокрема і ухвалення довгострокового рішення щодо дозволів.

Під час перемовин сторін 28 травня у Любліні також було порушено питання функціонування електронної черги для перетину кордону вантажівками. Наразі погоджено проведення онлайн-зустрічі із польськими перевізниками щодо єЧерги.

На прохання Міністерства відновлення, Міністерство інфраструктури Польщі проаналізує аспекти роботи автомобільних пунктів пропуску в Корчовій, Медиці та Гребенне з метою максимального збільшення їх пропускної спроможності. Останнє прямо впливає на швидкість перетину кордону вантажівками відповідно до запису в "єЧерзі".

Окремо сторони дійшли згоди щодо трактування Угоди з ЄС про перевезення вантажів автомобільним транспортом.