Перейти к основному содержанию

Відбудова Фастівщини: КОВА планує розірвати договір із недобросовісним підрядником

13.05.2024
Опубликовано в Бизнес

Відбудова Фастівщини: КОВА планує розірвати договір із недобросовісним підрядником

КОВА планує розірвати договір із недобросовісним підрядником, який відбудовує дитсадок "Каштан" у Бишеві на Фастівщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Руслана Кравченка.

Окрім цього, до підрядника будуть застосовані штрафні санкції.

Також винесли попередження ще двом підрядникам, які відновлюють декілька об’єктів. Ситуація аналогічна – зірваний термін виконання робіт, недостатня кількість працівників на об’єктах. Дали місяць на виправлення ситуації.

Днями у КОВА провели нараду щодо відновлення пошкоджених об’єктів, які відбудовуються коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Заслухали доповіді підрядників, представників ПРООН, технагляд, а також представників правоохоронних органів, що входять до групи "Прозорість та підзвітність".

На нараді також обговорили ситуацію на кожному об’єкті, терміни завершення робіт, дотримання графіків, введення в експлуатацію, кількість працівників на будівельних майданчиках.

На більшості об’єктів тривають активні роботи. На деяких з них готовність перевищує 70%, деякі – вже незабаром буде введено в експлуатацію. Але, на жаль, не всі підрядники виконують свої зобов’язання. Є випадки, коли на деяких об’єктах готовність робіт ледь перевищує 15-20% і зірваний графік робіт.

Всі роботи перевірятиму особисто. Приїжджаю як без попередження, так і з плановими перевірками. Від всіх підрядників вимагаю ефективного використання коштів, якісних робіт та дотримання графіків. Вдячний, що до цієї роботи долучаються ПРООН та правоохоронні органи,

– написав Руслан Кравченко.

Нагадаймо, що на Київщині за сприяння міжнародних партнерів вже встановили майже 15 тис. вікон у пошкоджених будинках.