Перейти к основному содержанию

СБУ оголосила у розшук "міністра закордонних справ" Придністров’я

30.03.2024
Опубликовано в Бизнес

Читать на русском

СБУ оголосила у розшук

СБУ оголосила у розшук "міністра закордонних справ" Придністров’я

Серед іншого він відмовився засуджувати агресію проти України, а також 2014 року підтримав окупацію Криму.

Співробітники правоохоронних органів України оголосили у розшук так званого "міністра закордонних справ" невизнаного Придністров’я Віталія Ігнатьєва . Інформація відповідного змісту оприлюднена на базі розшуку Міністерства внутрішніх справ України.

Зазначається, що Ігнатьєв перебуває у розшуку згідно з поданням управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

"Обличчя, яке ховається від органів досудового розслідування", — повідомляється в базі розшуку. Окремо зазначається, що запобіжний захід щодо Ігнатьєва поки не обрано.

СБУ, Віталій Ігнатьєв qkxiqdxiqzriddrant

Віталій Ігнатьєв

Фото: СБУ

9 січня стало відомо про виклик СБУ на допит громадянина України Віталія Ігнатьєва, який обіймає посаду так званого "міністра закордонних справ "Придністровської молдавської республіки". Відповідне рішення було прийнято у зв’язку з підозрою "чиновника" у колабораціоністській діяльності та зазіханні на територіальну цілісність".

Серед іншого він не засудив російську агресію проти України, а також у 2014 році виступив із заявою, згідно з якою окупацією Криму "Росія вкотре підтвердила свій високий статус та авторитет як держави".

Варто зазначити, що 11 січня так званий "глава МЗС" окупованого Росією Придністров’я Віталій Ігнатьєв, який має українське громадянство, викликали до СБУ для "отримання письмового повідомлення про підозру у скоєних злочинах". До того ж, він кілька разів відкрито виступав за офіційне приєднання окупованого Придністров’я до Росії.

Ігнатьєва підозрюють за ст. 110 ч.1 Кримінального кодексу про зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність, а також за ст. 111-1 ч.6 про колабораціоністську діяльність.

У період з 15 по 17 січня 2024 року Ігнатьєв мав з’явитися до відділення СБУ у Вінниці з метою "отримання письмового повідомлення про підозру у скоєних злочинах". Однак він цього не зробив, тепер його оголосили у розшук.