Перейти к основному содержанию

Боррель у США: найближчі місяці будуть вирішальними для війни РФ проти України

14.03.2024
Опубликовано в Бизнес

За словами голови дипломатії ЄС, в допомозі Україні «все, що потрібно зробити, має бути зроблено швидко»

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель під час свого візиту до США попередив, що найближчі місяці будуть вирішальними для війни Росії проти України, і закликав союзників терміново надати допомогу Києву.

«Цієї весни, цього літа, до осені буде вирішене питання війни в Україні», – сказав Боррель журналістам 14 березня.

«Наступні місяці будуть вирішальними. Багато аналітиків очікують великого наступу Росії цього літа, і Україна не може чекати результатів виборів у США», – додав він.

Боррель сказав, що на всіх своїх зустрічах він наголошував на наслідках перемоги Росії в Україні, зокрема на тому, що президент РФ Володимир Путін не зупиниться на досягнутому.

За словами голови дипломатії ЄС, в допомозі Україні «все, що потрібно зробити, має бути зроблено швидко».

Сенат США на нічному засіданні 13 лютого підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву.

Тепер законопроєкт має схвалити Палата представників американського Конгресу, де більшість мають республіканці. Значна частина з них орієнтується на колишнього президента Дональда Трампа, який критично висловлювався про цей законопроєкт.

Спікер Палати представників Майк Джонсон відкидає схвалений Сенатом 13 лютого законопроєкт, але допускає голосування за «нову пропозицію, що зʼявилася в Палаті представників». За даними CNN, завершити пропозицію і досягти консенсусу можуть наприкінці березня або у квітні.

Розподіл допомоги на 60 мільярдів доларів, якого очікує Україна

Форум