Перейти к основному содержанию

У ЗСУ назвали населені пункти, з яких можуть "вийти" Збройні сили

12.03.2024
Опубликовано в Бизнес

Читать на русском

У ЗСУ назвали населені пункти, з яких можуть

У ЗСУ назвали населені пункти , з яких можуть "вийти" Збройні сили

Українська армія може відійти із деяких населених пунктів на Донеччині.

Про це розповів колишній заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко в інтерв’ю.

Він звернув увагу на те, що на Донеччині на захід від Авдіївки формується нова лінія оборони:

"Тому вони будуються по ходу, і не відразу на лівому фланзі Авдіївки, а, на жаль, далі. На дальності 5-6 кілометрів від цього населеного пункту не було за що зачепитися, тому росіяни пройшли цю відстань на одному наступальному імпульсі. Але далі почалися наші рубежі та деякі резерви. Найчастіше ці рубежі прив’язувалися до висот, використовувалися природні водні перепони тощо. І саме на цих рубежах планується призупинити настання супротивника, тобто стабілізувати ситуацію”.

Романенко припустив, що села Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське можуть залишити, щоб зупиняти просування росіян:

"Здано" — це не те слово. Ведуться бойові дії навколо цих населених пунктів, вони максимально використовуватимуться в організації бойових дій.

У той же час генерал впевнений, що Україні вдасться утримати Новомихайлівку лише за наявності резервів та зброї, а в селах Богданівка, Іванівське та Кліщіївка триватимуть бої.

"У вкрай тяжкому стані Іванівське. На жаль, там може бути перспектива залишення. Це такий хаб. Ми пам’ятаємо цей населений пункт, це назва з того часу, коли наші захисники боролися за Бахмут. Це дуже важливе село, але ситуація там важка".