Перейти к основному содержанию

Не має конкретної мети й ресурсів: чому Зеленська не підтримала Навальну

11.03.2024
Опубликовано в Бизнес

Читать на русском

Не має конкретної мети й ресурсів: чому Зеленська не підтримала Навальну

Не має конкретної мети й ресурсів: чому Зеленська не підтримала Навальну

Через нерішучість до активної боротьби з путінським режимом Зеленський не хоче зустрічатися з Ходорковським чи Каспаровим. Президент України не побачив конкретних кроків від них, окрім активності у медіасфері в інтернеті, зазначає аналітик Валентин Гладких.

Ситуація, коли перша леді України Олена Зеленська відмовилася відвідувати зустріч і сідати разом із дружиною померлого російського опозиціонера Олексія Навального Юлією, цілком логічна, адже це щонайменше не відповідає статусу цих двох осіб. До того ж пані Юлія ще жодним чином не проявила себе, як це зробили інші опозиційні сили, наприклад Російський добровольчий корпус (РДК) чи батальйон імені Шейха Мансура, які ведуть реальну боротьбу з путінським режимом, ризикуючи життям.

Про це в інтерв’ю розповів кандидат філософських наук і експерт Аналітичного центру "Об’єднана Україна" Валентин Гладких.

За його словами, Юлія Навальна наразі лише вдова одного з багатьох опозиціонерів і є в кращому випадку лише громадянською діячкою, і не зрозуміло поки що, чи стане вона політичною діячкою.

"А ще російська опозиція чомусь чекає від нас співчуття, але ми не бачимо особливого співчуття від них до українців, — зазначає Гладких. — Вони мають зрозуміти відсутність емпатії українців до росіян, які активно не проявили себе як борці з путінським режимом".

Саме через це, на думку фахівця, Володимир Зеленський ні разу не зустрівся там із Михайлом Ходорковським чи Гарі Каспаровим, адже не побачив конкретних кроків від них, окрім активності в медіасфері в інтернеті. Те саме стосується й Світлани Тихановської з Білорусі.

"Якби ці люди дійсно були б спроможні щось змінити чи мали чіткі плани та ресурси, то можна було б наступити на горлянку своїм емоціям і зустрітися, — акцентує аналітик. — У принципі, це робота будь-якого політика, але поки що в цьому немає жодного сенсу, бо ці опозиціонери не розуміють, що повалити владу Путіна неможливо демократичним шляхом".

За словами Валентина Гладких, Юлія Навальна або будь-який інший російський опозиціонер поки що жодним чином не продемонстрували готовність до реальної боротьби. Окрім як просвітництвом, вони не хочуть чи не можуть діяти в інший спосіб.