Перейти к основному содержанию

Туск звернувся до лідерів Європи із серйозною заявою: «Епоха миру закінчилася»

08.03.2024
Опубликовано в Бизнес

Читать на русском

Туск звернувся до лідерів Європи із серйозною заявою: «Епоха миру закінчилася»

Туск звернувся до лідерів Європи із серйозною заявою : «Епоха миру закінчилася»

Європа живе у передвоєнні часи, треба вірити у свою силу, оскільки на карту поставлено майбутнє нашої цивілізації, заявив прем’єр-міністр Польщі.

Європейські лідери мають бути рішучішими, оскільки "епоха миру закінчилася". Зараз Захід живе у "передвоєнний час", а Україна – в умовах найжорстокішої війни. Про це прем’єр-міністр Польщі сказав у своїй промові на з’їзді "Європейської народної партії" у Бухаресті, пише RMF24.

"Часи блаженного миру закінчилися, післявоєнна епоха пройшла. Ми живемо в нові часи – у передвоєнну епоху. Для деяких наших братів це вже навіть не довоєнна епоха, а період повномасштабної війни в її найжорстокішій версії", – сказав польський прем’єр-міністр, маючи на увазі Україну.

За його словами, "немає жодних об’єктивних причин капітулювати перед злом". Туск зазначив, що Європа має всі необхідні засоби, щоб протидіяти російській агресії.

"Сьогодні ми маємо чітко сказати, що ми стоїмо перед простим вибором – або ми беремо на себе боротьбу, щоб захистити наші кордони, нашу територію, наші принципи і, як наслідок, наших громадян та майбутні покоління, або ми впадемо", – сказав глава польського уряду.

Також Туск закликав лідерів країн Європи "повірити у власні сили". ЄС має зробити рішучі кроки в оборонному секторі.

"Ми не можемо продовжувати тішитися ілюзіями. Ніхто не зніме з нас відповідальності за боротьбу за нашу безпеку та наше майбутнє. Ми самі є найкращим гарантом нашої безпеки та нашої єдності. Потенціал Європи в економічному, фінансовому, демографічному та моральному вимірах – більший, ніж потенціал тих, хто нападає на нас", – наголосив він.