Перейти к основному содержанию

Польща скасовує перевірку на кордоні зі Словаччиною

01.03.2024
Опубликовано в Бизнес

Читать на русском

Польща скасовує перевірку на кордоні зі Словаччиною

Польща скасовує перевірку на кордоні зі Словаччиною

Польща прийняла рішення скасувати тимчасовий контроль на кордоні зі Словаччиною, який було запроваджено у жовтні минулого року, через зменшення потоку нелегальної міграції.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ і адміністрації Польщі.

“Міністр внутрішніх справ й адміністрації вирішив припинити тимчасове відновлення прикордонного контролю на кордоні зі Словаччиною. Перевірки триватимуть до опівночі 2 березня 2024 року”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, таке рішення було викликане стабілізацією міграційної ситуації на так званому балканського шляху міграції та зникненню загрози нелегальної міграції на польсько-словацькій ділянці державного кордону.

“У рамках транскордонного співробітництва здійснюватиметься постійний моніторинг міграційної ситуації та, у разі посилення загрози, можливе відновлення контрольних заходів на кордоні”, – повідомляє польське міністерство.

Як зазначається, Прикордонна служба РП продовжить здійснювати перевірки всередині країни з метою протидії нелегальній міграції на основних шляхах сполучення та в інших обраних місцях.

Як відомо, тимчасову перевірку на польсько-словацькому кордоні було запроваджено 4 жовтня минулого року. Відтак, перетин кордону можна було здійснювати лише у визначених місцях. При цьому, для перетину кордону обов’язково потрібно було мати із собою паспорт або посвідчення особи.