Перейти к основному содержанию

Суд визнав банкрутом одне з найбільших підприємств в окупованому Бахмуті

15.02.2024
Опубликовано в Бизнес

Завод по обробці кольорових металів у Бахмуті

Суд визнав банкрутом і відкрив ліквідаційну процедуру одного з найбільших підприємств тимчасово окупованого Бахмута – ПрАТ "Завод по обробці кольорових металів".

Таке рішення Господарський суд Донецької області ухвалив 6 лютого, повідомляє Liga.net

Завод був заснований у 1954 році як державне підприємство і підпорядковувася Міністерству кольорової металургії СРСР. Спеціалізувався на виробництві продукції кольорової металургії – круглого (труби, прутки, дріт) і плоского (листи, смуги, стрічка) прокату з міді й інших кольорових металів.

У 1994 році його приватизували. Власником підприємства тривалий час була група "Укрпідшипник" братів Андрія та Сергія Клюєвих. У 2019 році найбільші пакети акцій підприємства сконцентрували фонди харківського бізнесмена, колишнього гендиректора "Турбоатому" Віктора Суботіна.

Читайте також: Суд визнав банкрутом великий харківський завод з виробництва електродвигунів

У грудні 2022 року під час битви за Бахмут саме на цей завод приїжджав президент Володимир Зеленський для нагородження захисників міста. З березня 2023 року Завод по обробці кольорових металів опинився на окупованій території.

Російські пропагандисти писали, що цехи заводу під час битви за Бахмут зазнали значних пошкоджень, але обладнання залишилося, тому "завод можна буде повернути до роботи".

Автор: Михайло Орлюк