Перейти к основному содержанию

"Укрнафта" збільшила видобуток газу і нафти без менеджерів Коломойського

15.01.2024
Опубликовано в Бизнес

укрнафта

" Укрнафта " за 2023 рік видобула 1,41 млн тонн нафти з конденсатом та 1,1 млрд кубометрів газу, природного й нафтового. Це додатково +3% і +6% відповідно до минулорічних показників видобутку. У 2022 році компанія видобула 1,37 млн тонн нафти, 1,04 млрд кубометрів газу.

Як ідеться в повідомленні "Укрнафти", за прогнозом, згідно зі скоригованим планом видобутку, мало бути 1,405 млн тонн нафти з конденсатом та 1,09 млрд кубометрів природного і супутнього газу.

У 2024 "Укрнафта" планує бурити нові свердловини та інтенсифікувати видобуток, запрошувати партнерів на родовища та замінювати стару радянську та російську техніку сучасними світовими зразками, додали в компанії.

Нагадаймо, 6 листопада 2022 року стратегічно важливі підприємства ПАТ "Укрнафта", ПАТ "Укртатнафта", АТ "Мотор Січ", ПрАТ "АвтоКрАЗ" та ПрАТ "Запоріжтрансформатор", пов’язані з Костянтином Жеваго, Ігорем Коломойським, Вячеславом Богуслаєвим та Костянтином Григоришиним, було передано в управління Міністерства оборони до завершення військового стану.

Після цього у ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укртатнафта" було змінено склад наглядових рад, а керівником обох компаній призначили Сергія Корецького.

НАК "Нафтогаз України" належали 50%+1 акція "Укрнафти", ще 42% володіли компанії групи "Приват" Ігоря Коломойського та його партнерів. "Приват" здійснював операційний контроль над "Укрнафтою" з лютого 2003 року.

Автор: Галина Ялівець