Перейти к основному содержанию

Керівник Держдепу США часів Трампа увійшов до ради директорів "Київстару"

14.11.2023
Опубликовано в Обзоры

трамп,помпео

Колишній держсекретар США у 2018-2021 роках Майк Помпео увійшов до ради директорів мобільного оператора "Київстар", як незалежний невиконавчий директор.

Про це повідомляє пресслужба компанії VEON Ltd., основного акціонера "Київстару".

"Секретар Помпео приєднується як партнер Impact Investments, щойно створеної в США стратегічної та фінансової консалтингової та інвестиційної фірми, яка прагне розвивати довгострокові партнерські відносини з провідними світовими компаніями в різних галузях і регіонах", – зазначається у повідомленні.

Водночас головою ради директорів "Київстару" призначено гендиректора VEON Group Каана Терзіоглу.

Читайте також: Мін’юст готує позов для конфіскації частки російського мільярдера Фрідмана у "Київстарі", – ЗМІ

Як повідомлялося, останнім часом VEON намагається уникнути спецконфіскації частки в мобільному операторі "Київстар", яка належить російському підсанкційному олігарху Михаілу Фрідману.

У жовтні Шевченківський районний суд Києва арештував 47,85% статутного капіталу "Київстару", тобто частки, які належать структурам, пов’язаним із компанією LetterOne Фрідмана і його партнерів. За даними ЗМІ, Міністерство юстиції вже готує позов до Вищого антикорупційного суду щодо стягнення цих активів на користь держави.

На початку вересня цього року слідчі Служби безпеки повідомили Фрідману про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Нагадаймо, Михаіл Фрідман володіє приблизно 38% відсотками компанії LetterOne. Цій компанії належить 48% бермудської Veon Ltd., яка є власником Veon Amsterdam B.V., якому належить нідерландський Veon Holdings B V., до якого входить "Київстар".

Автор: Михайло Орлюк