Перейти к основному содержанию

Різдво на фронті, українські воїни не забувають про свята (фото)

25.12.2023
Опубликовано в Бизнес

Picture

Вже друге Різдво для українців відбувається в умовах війни і захисники, які не можуть святкувати разом зі своїми родинами, намагаються створити різдвяну атмосферу просто на фронті, пише "УП. Життя".

Військові 72 ОМБр імені Чорних Запорожців у передвечір Різдва накрили імпровізованого святкового стола, якого з ними розділив священнослужитель.

"Особливо в темні часи ми маємо знаходити час для світла", – написали у бригаді.

Начальник пресслужби 10-ї гірсько-штурмової бригади "Едельвейс" Микита Шандиба оприлюднив щемливу серію знімків, на яких військовий сидить біля традиційного різдвяного столу. Щоправда, стіл стоїть не в домі, а посеред поля поблизу фронту.

"Ми зробили це, щоб Ви памʼятали!

На фото немає болота, крові й обстрілів. У цих фото є душа, яку відчує кожен, хто перегляне їх. Сімейне тепло та обійми рідних – це мрія для кожного, хто стоїть на захисті своїх близьких", – наголосив він.

Фотографи Влада та Костянтин Ліберові зазнімкували приготування до Різдва військових, які несуть службу на Авдіївському напрямку. Вони напередодні свята прикрасили не тільки ялинку, але й танк.

"Тут, серед холоду й багна, не буває свят. Вони одягають ялинки і новорічні шапочки, записують різдвяні відео не для себе. Як би їм тут не було важко, вони піклуються про нас і грають у Санта-Клаусів серед цілковитого розпачу, щоб подарувати надію і свято нам", – зазначили фотографи.

Бійці 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого на Святвечір стали учасниками релігійної служби.

"Ми далеко від родин у цей святковий вечір… Нам так хочеться родинного тепла і затишку… Але ми там, де маємо бути! Аби в наших родинах був мирний Святвечір", – наголосили у пресслужбі бригади.

Літургія за участі бійців. Фото: 14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого/Facebook

Пресслужба 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади оприлюднила фото захисника, який стоїть у зруйнованій росіянами церкві.

"Тут, де ми, Різдво не відзначають у класичному розумінні. Тому що хати – пошкоджені й порожні, церкви – зруйновані ворожими обстрілами, а замість новорічно-різдвяних прикрас можуть бути хіба залишки ракет і снарядів…

Ми помолимося за народження Ісуса в окопах і бліндажах. А по-справжньому відсвяткуємо після перемоги в колі рідних і близьких, як і годиться!", – написали вони.

Підготувала: Ніна Петрович