Перейти к основному содержанию

Фінляндія закриє останню ділянку кордону Росії з ЄС для в’їзду автівок на російських номерах,

15.09.2023
Опубликовано в Власть

фінляндія

Фінляндія слідом за країнами Балтії планує заборонити в’їзд легкових автомобілів з російською реєстрацією.

Як стало відомо телерадіокомпанії Yle, міністерка закордонних справ Еліна Валтонен повинна повідомити про це у п’ятницю. Фінляндія хоче слідувати загальній більш жорсткій лінії ЄС, передає "Європейська правда".

Рішення ґрунтується на політиці Європейської комісії, рекомендації щодо втілення якої були випущені тиждень тому. Забороняючи в’їзд легкових автомобілів, зареєстрованих в Росії, Єврокомісія має на меті запобігти ухиленню від санкцій.

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна на брифінгу в середу пояснив, що обмеження мають більший ефект, коли вони застосовуються разом, і це збільшує ціну, яку Росія платить за війну.

За інформацією Yle, автомобілі, в яких перебуває менше десяти осіб, зареєстровані в Росії, більше не зможуть перетинати кордон. Існують деякі винятки з цього правила. Коли саме заборона набуде чинності, не повідомляється.

Фінляндія посилила свою візову політику через агресивну війну Росії в Україні. Рух на східному кордоні зменшився, але він все ще залишається відносно завантаженим.

Як повідомлялося, з 13 вересня Естонія заборонила в’їзд у країну автотранспорту з номерами Російської Федерації, оскільки він підпадає під дію санкцій.