Перейти к основному содержанию

Ткач – Резникову: «Заключайте не пари, господин министр. Заключайте договоры о закупках по рыночным ценам и не с родственниками «слуг народа»

26.08.2023
Опубликовано в Власть

Міністру Резнікову

Пане міністре, ви мали піти ще після розслідування про закупівлю міністерством оборони яєць по 17 гривень, але ви втягнули суспільство в шоу з кілограмами, штуками, та іншими маніпуляціями, місця яким не має бути в міністерстві оборони під час повномасштабної війни.

Михайло Ткач, журналіст Української правди

Ви мали піти на засідання парламентського комітету з питань боротьби з корупцією після публікації Юрія Ніколова про закупівлю курток для ЗСУ, але проігнорували можливість прозвітувати.

Моє розслідування “Слуга курток для ЗСУ. Хто заробляє на війні в Україні?”, пане міністре, стосується того факту, що племінник народного депутата від «Слуги народу” був співвласником компанії, яка і постачала скандальні куртки і заробляла на цьому.

Якщо ви готові спростувати цей факт, я, як і українське суспільство, вас уважно слухаю. Але протягом дня з моменту виходу розслідування ми так і не побачили будь яких пояснень з цього приводу.

Мені невідомо, чому замість пояснень щодо участі племінника депутата оборонного комітету у закупівлях міністерства оборони, ви були змушені опускатися до неміністерського рівня тиску на ЗМІ.

Я розумію, чому ви і такі, як ви, хочете, щоб я пішов. Але не розумію, чому саме на три роки? Саме стільки часу ще потрібно для того, щоб розпиляти бюджет цієї країни по кишенях нетурецьких курток?

Я піду лише тоді, коли останній внутрішній кат українського суспільства, який думає, що може безкарно використовувати владу суспільства у своїх приватних інтересах, заб’ється в кут. А наразі ідеї тих, хто перебуває на шляху до цього кута, мене не турбують. Бо це моя робота.

А ваша робота, чого ви ніяк не хочете зрозуміти:

- забезпечувати прозорі закупівлі тих речей, які не становлять державної таємниці, унеможливлюючи корупційний заробіток на війні;

— співпрацювати з правоохоронними органами у розслідуваннях стосовно розкрадань у вашому міністерстві;

— повністю сприяти всім, хто працює над першим або другим пунктами.

А парі міністр оборони країни у стані війни може собі дозволити лише непублічно і лише тоді, коли йому вистачить розуму перемогти ворога також за рахунок стратегічного планування в тому числі закупівель зимової форми, засобів захисту і що дуже важливо, дронів. Так, пане міністре, тих «весільних» дронів, зокрема.

Через три роки вас, пане міністре, в країні може й не бути. А я буду продовжувати робити свою роботу.

Укладайте не парі, пане міністр. Укладайте договори про закупівлі по ринкових цінах і не з родичами «слуг народу».

Джерело