Перейти к основному содержанию

Поліція Прикарпаття купила елітний позашляховик Toyota за 1,8 мільйона гривень

27.03.2023
Опубликовано в Власть

toyota,prado

Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області 21 березня за результатами тендеру уклало угоду з фірмою "Автосаміт Лтд" про закупівлю легкового автомобіля за 1,8 млн грн без ПДВ.

Об этом сообщает Криминальная Россия


Про це повідомляють Наші гроші з посиланням на дані у системі Prozorro.

Згідно з умовами тендеру, до травня прикарпатським поліцейським поставлять легковий автомобіль спеціалізованого призначення СКС-TPR-ПС на базі позашляховика Toyota Land Cruiser Prado. "СКС" вказує на модернізацію, проведену фірмою "Спец-Ком-Сервіс".

Автомобіль кольору "сріблястий металік" матиме бензиновий двигун об’ємом 4 л та автоматичну коробку передач. Технічні вимоги відповідають найвищій комплектації Prestige+. На це вказує холодильник у передньому підлокітнику, система моніторингу сліпих зон, система стабілізації положення кузова тощо.

Зараз у салонах Toyota Land Cruiser Prado у такій комплектації коштує 1,77 млн грн за авто в наявності або 1,83 млн грн під замовлення без ПДВ.

Гарантійний строк на автомобіль повинен становити три роки або 100 тис км пробігу.

Читайте також: Дорожники Полтавщини купили нові позашляховики Skoda Kodiaq по 1,9 мільйона за штуку

Ця закупівля проведена без ПДВ, оскільки її провели за грантові кошти за проєктом "Регіональне співробітництво з питань запобігання та боротьби з транскордонною злочинністю між Румунією-Україною – SAGA". Цей проект фінансується Європейським Союзом через Орган управління СОП (Спільної операційної програми) "Румунія-Україна 2014-2020".

Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

"Автосаміт Лтд" належить "Українській автомобільній корпорації" Таріела Васадзе.

Засновниками "Спец-Ком-Сервісу" з-під Києва є Сергій Калюш із Вишневого і Михайло Городових із Черкащини. Директором цієї фірми є Василь Юрійович Даниляк. Житель Вишневого з такими ПІБ до 2017 року був начальником штабу оперативного управління Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, а його дружина Валентина Даниляк до 2020 року очолювала Відділ контролю на міському електричному транспорті та залізничному транспорті Управління державного контролю на наземному транспорті.

Источник: Минправда