Перейти к основному содержанию

Житло для військовослужбовців закупили у фірми одіозного нардепа від ОПЗЖ Ісаєнка – ЗМІ

28.09.2022
Опубликовано в Власть

Національна гвардія України закупила житло для своїх військовослужбовців у фірми одіозного нардепа від проросійської партії ОПЗЖ Дмитра Ісаєнка.

Про це повідомляють журналісти Bihus.info.

За інформацією розслідувачів, Нацгвардія закупила 26 квартир у новобудовах фірмі Ісаєнка та заплатила за це 54 мільйони гривень.

Гроші за квартири Нацгвардія перерахувала на закритий венчурний фонд "Княгиня Ярославна", у якому Дмитро Ісаєнко є кінцевим бенефіціаром за електронними деклараціями.

Щороку скандальний нардеп декларував мільйонні дивіденди від цього фонду: лише з 2019 по 2021 рік він приніс йому понад 213 мільйонів гривень.

Журналісти зазначають, що "Княгиня Ярославна" займається збором коштів на будівництво житла, яке зводить група компаній Perfect Group, яка у 2019 році фігурувала у кримінальному провадженні за підозрою у несплаті податків.

Зауважимо, народний депутат Дмитро Ісаєнко з початку своєї кар'єри офіційно ніколи не був бізнесменом, а тільки політиком - працював у сфері будівництва Міноборони на початку нульових та заступником міністра регіонального розвитку і будівництва України до 2015 року. У січні 2015 року потрапив у скандал через незаконне отримання статусу учасника АТО.

Як повідомлялося раніше, у липні Ісаєнко приїхав на засідання Верховної Ради із шиком - на новенькому "Майбах" преміумкласу загальною вартістю від 5,4 до 7,1 мільйона гривень.