Перейти к основному содержанию

Громади Київщини долучилися до проєкту "Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату"

26.04.2024
Опубликовано в Власть

Громади Київщини долучилися до проєкту

10 громад Київщини візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті "Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сайт Конгресу.

Проєкт має популяризувати соціальну послугу та збільшити чисельність патронатних сімей. На Київщині до нього долучаться: Вишгородська, Боярська, Таращанська, Пірнівська, Білоцерківська, Великодимерська, Дмитрівська, Ірпінська, Вишнева та Переяславська громади.

Громади-учасниці матимуть матеріальну, інформаційну та консультаційну підтримку щодо сімейного патронату. Крім того, сім’ї, які захочуть стати патронатними, отримають соціальний та психологічний супровід.

Сім’ї, які захочуть стати патронатними, отримають соціальний та психологічний супровід та підтримку міждисциплінарної команди. Для влаштованих до патронатної сім’ї дітей навіть допомагатимуть облаштовувати кімнати.

На сьогодні в Київській області працюють 15 патронатних сімей. Водночас сотні дітей у складних життєвих обставинах потребують влаштування не до інституційних закладів, а у безпечне сімейне середовище. Саме там вони можуть отримати належний догляд та реабілітацію. Тому нам дуже важливо збільшити кількість таких сімей і допомога, передбачена цим проєктом, сприятиме цій важливій соціальній місії

– зазначила Ірина Антошко.

Проєкт "Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату" реалізується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine, Партнерством "Кожній дитині", Міністерством соціальної політики України, Національною соціальною сервісною службою. України, Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Нагадаймо, що громади Київщини підписали меморандум про співпрацю із фондом UNICEF.