Перейти к основному содержанию

У ГУР повідомили про підрив трубопроводу в Ростовській області – його РФ використовувала для підтримки війни

06.04.2024
Опубликовано в Власть

За даними ГУР, завантаження танкерів нафтопродуктами припинено на невизначений термін.

Головне управління розвідки Міноборони України заявляє про підрив трубопроводу в Ростовській області РФ.

«У ніч на 6 квітня 2024 року, в районі н.п. Азов (Ростовська обл.) внаслідок підриву трубопроводу, яким здійснювалось перекачування нафтопродуктів з місцевої нафтобази до танкерів у припортовій території «Азовського морського порту, завантаження танкерів нафтопродуктами припинено на невизначений термін», – йдеться у повідомленні, оприлюдненому в телеграмі.

За даними ГУР, об’єкт використовувався РФ у «військових цілях, для підтримки ведення геноцидної війни проти України».

У своєму повідомленні українська розвідка чітко не заявила про свою причетність до цього підриву.

Російська сторона про це не повідомляє. Про це також немає повідомлень у соцмережах.

Раніше у коментарі Радіо Свобода представник Головного управління розвідки Міноборони зазначив, що Україна веде оборонну війну, однак це не означає військові дії лише на її території.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в російські регіони регулярно прилітають бойові дрони, внаслідок чого є руйнування і жертви. Міноборони Росії стверджує, що атаки ведуться з українського боку. Здебільшого Київ ці повідомлення не коментує.

Впродовж останніх місяців почастішали атаки безпілотників на нафтопереробні заводи Росії. Також обʼєктами атак були підприємства оборонно-промислового комплексу. Київ підтвердив причетність до частини з них.

Наприкінці березня стало відомо, що внаслідок атак на НПЗ у Росії виробництво бензину до кінця березня скоротилося за річними показниками на 14%, а дизельного палива – на сім відсотків.

Форум