Перейти к основному содержанию

Південна Корея затримала судно, яке, попри санкції, прямувало до Росії

03.04.2024
Опубликовано в Власть

Читать на русском

Південна Корея затримала судно, яке, попри санкції, прямувало до Росії

Південна Корея затримала судно, яке, попри санкції, прямувало до Росії

Південна Корея здійснила затримання 3000-тонного судна, яке порушувало санкції встановлені ООН щодо Північної Кореї. Судно DEYI направлялось в Росію з Північної Кореї через Китай, на його борту перебувало тринадцять осіб, включаючи капітана та членів екіпажу з Китаю та Індонезії.

Про це повідомляє Yonhap News Agency. Південнокорейська влада зазначила, що берегова охорона перемістила судно та пришвартувала його у водах порту Пусан, після того, як члени екіпажу відмовилися зупинити судно для перевірки.

Контроль санкцій ООН та реакція Південної Кореї

Резолюція ООН № 2397, прийнята у 2017 році, надає країнам право затримувати, перевіряти та конфісковувати будь-які судна в їх територіальних водах. Особливо це стосується суден, які підозрюються в участі в забороненій діяльності з Північною Кореєю.

Південна Корея має право вживати відповідні заходи щодо порушників санкцій, які спрямовані на зупинення незаконних торгівельних операцій та обмеження потоку ресурсів, які можуть бути використані для військових або інших заборонених цілей. Відповідно до офіційних джерел, уряд здійснює розслідування можливого порушення резолюцій Ради Безпеки ООН стосовно Північної Кореї.

Північна Корея допомогає Росії у війні проти України

За останній період часу, існують відомості про те, що Північна Корея здійснює постачання боєприпасів та матеріалів, пов’язаних з боєприпасами, до Росії. Це підтверджується даними Держдепартаменту США, які свідчать про поставки понад 10 тисяч контейнерів із Північної Кореї до Російської Федерації.

Окрім того, Пентагон також заявив про продовження партнерства між Північною Кореєю та Росією. Це відображається в подальших поставках артилерійських боєприпасів та інших заборонених матеріалів.