Перейти к основному содержанию

У Мережі повідомили про масштабну схему виведення валюти за кордон за сприяння податкової та БЕБ

29.03.2024
Опубликовано в Власть

Читать на русском

У Мережі повідомили про масштабну схему виведення валюти за кордон за сприяння податкової та БЕБ

У Мережі повідомили про масштабну схему виведення валюти за кордон за сприяння податкової та БЕБ

Упродовж тривалого часу, продовжують діяти найбільш кричущі схеми так званих “фіктивних імпортерів”, діяльність яких завдає значних збитків державному бюджету. Однією з найпоширенішою являється схема виводу отриманих злочинним шляхом коштів за кордон у вигляді перерахування коштів за імпортними контрактами.

Про це повідомляє у своїх публікаціях телеграм-канал «Злий Фіскал».

Живемо в час, коли кожну гривню можна відслідкувати, лише потрібно бажання. Чиновники в податковій та детективи Бюро економічної безпеки роблять вигляд, що вони цього не помічають. Довкола виведення валюти за кордон без сплати податків організувалася ціла група зацікавлених осіб, які кришують цей процес за певний відсоток.

Сьогоднішні наші схеми відрізняються від попередньо оприлюднених наявністю в ланцюгу постачання транзитної ланки – підприємства-комісіонера, основний функціонал якого полягає саме в виведенні валютної виручки за кордон під виглядом оплати за зовнішньоекономічним імпортниму контрактом.

25.03.2024 — різне queiqxeiudiqerant

Широку увагу громадськості привернуло підприємство-комісіонер ТОВ "ЛЕВОНТІМ" (45210945) Україна, 03040, місто Київ, вул.Дмитрівська (Шевченківський р-н), будинок 51, офіс 210. На перший погляд абсолютно не діюче підприємство, без жодних ознак фінансово–господарської діяльності, без найманих працівників та жодної сплати податків в бюджет, не зареєстроване навіть платником ПДВ. Однак вся ця скромність не завадила ТОВ "ЛЕВОНТІМ" імпортувати з Китаю на користь такого ж фіктивного суб’єкта – ТОВ "НЕЗЛЕЙН ТРЕЙД" (44958852) Україна, 03115, місто Київ, вул. Героїв космосу, будинок 4, офіс 3, товарів споживчого призначення на суму понад 90 млн₴ Як і всі попередньо оприлюднені імпортери, ТОВ "НЕЗЛЕЙН ТРЕЙД", не зважаючи на рекордні обсяги імпорту у понад 100 млн грн, не володіє жодною можливістю його зберігати, транспортувати, не відображає навіть часткову його реалізацію, що свідчить лише про одне – фактичну реалізацію імпортованих товарів за готівку без її відображення та сплати відповідних податків та зборів, та подальше виведення отриманої злочинним шляхом готівки за кордон під виглядом оплат комісіонера за зовнішньо-економічними контрактами.

Ідентичну схему реалізовано наступною парою підприємств, що теж, за дивним збігом обставин, зареєстровані в м. Києві, а саме – підприємство-комісіонер без будь-яких ознак життєдіяльності ТОВ "ЗЕНРАКС"(45205699) Україна, 01021, місто Київ, вул. Мечнікова, будинок 16-А, офіс 2, та аналогічний суб’єкт комітент – ТОВ "АМБРОМВЕЛС" (44958538) Україна, 02094, місто Київ, пр. Каденюка Леоніда, будинок 23, офіс 174., на користь якого з Туреччини було імпортовано одягу та взуття за рекордно короткі строки обсягом у понад 50 млн₴.

25.03.2024 — різне

Діяльність лише цих двох пар суб’єктів в 2024 році, за повної бездіяльності та сприяння правоохоронних органів, податкової та митної служб, комерційних банків, завдала збитків Державному бюджету України на суму понад 35 млн грн, та дозволила вивести за кордон валютних цінностей на рекордні 150 млн₴

За попередньою інформацією, кришують ці схеми в БЕБ та податковій за відкат у 20% від схеми. Наприклад тільки по цих двох компаніях, ключові ланки цього процесу отримали 30 мільйонів гривень. Це лише вершина айсбергу. Насправді таких компаній десятки, які діють під прикриттям столичних податківців та детективів БЕБ.

Далі буде….