Перейти к основному содержанию

Шольц пообіцяв Зеленському зміцнити зусилля для військової підтримки України, - Sky News

14.03.2024
Опубликовано в Власть

Читать на русском

Шольц пообіцяв Зеленському зміцнити зусилля для військової підтримки України, — Sky News

Шольц пообіцяв Зеленському зміцнити зусилля для військової підтримки України, — Sky News

Президент України передав канцлеру ФРН список головних потреб війська на фронті.

Німецький канцлер Олаф Шольц під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським запевнив Київ у посиленні співпраці з міжнародними партнерами щодо підтримки України у військовій сфері. Про це повідомляє Sky News.

Видання наводить заяву представника уряду Німеччини, згідно з якою між канцлером та президентом досягнуто домовленості про продовження конструктивного діалогу, зокрема для глобальної підтримки мирного рішення. Також співрозмовники домовились продовжити тісні контакти.

Тим часом у своєму Telegram Зеленський також розповів про бесіду з Шольцем, під час якої обговорювалася подальша політична, оборонна та економічна співпраця як на державному рівні, так і за участю оборонно-промислового комплексу, а також перспективи розвитку оборонного виробництва в Україні. Володимир Зеленський ознайомив Шольца з основними оборонними потребами ЗСУ в артилерії, бронетехніці та ППО.

Окремо сторони провели обмін думками щодо підсумків Конференції з підтримки України в Парижі 26 лютого, а також скоординували позиції напередодні зустрічі лідерів Веймарського трикутника, яка вже завтра відбудеться у Берліні. Серед її учасників будуть Олаф Шольц, Еммануель Макрон та Дональд Туск.