Перейти к основному содержанию

До Зеленського нарешті дійшло: ціль Путіна – не окупація окремих територій, а знищення України повністю

10.03.2024
Опубликовано в Власть

Президент Володимир Зеленський вважає, що Володимир Путін не зацікавлений "просто якоюсь територією", його план – знищити Україну повністю.

Про це свідчить інтерв’ю Зеленського італійському телеканалу Rai 1, оприлюднене Офісом президента:

"Я просто не вважаю, що його ціллю є якісь території. Удари по цивільних об’єктах, залякування населення, публічні заяви оточення Путіна в їхніх медіа – всі ці меседжі говорять про те, що, як вони кажуть, місію вони не виконали і будуть продовжувати її далі.

…Всі ці меседжі говорять про те, що його ціллю є не окремі території, а вся Україна. Тому Україні поки ніхто, крім сил України і союзницького партнерства, нічого не гарантує.

Ми впевнені, що Путін не зацікавлений просто якоюсь територією: містом або селом, Кримом або Донбасом. Він зацікавлений у зруйнуванні України повністю, приєднання земель незалежної України до Росії.

Такі речі він робить або силою, або політично. Те, що він зробив у Білорусі – поки без жертв і крові. Він повністю керує силовим блоком та військами Білорусі. Напад на Україну з території Білорусі в першу ніч повномасштабного вторгнення є тому доказом.

Це дипломатична окупація незалежної країни і втрата суверенітету Білорусі. В Україні політично він не зміг це зробити.

…Тому він почав військову окупацію. Плану щодо Криму або Донбасу у нього немає. Це просто риторика. Його план – позбавити Україну незалежності".

Деталі: Зеленський додав, що перерва у війні є "серйозним викликом для збереження України і її майбутнього". Крім того, це буде проблема замороженого конфлікту для всієї Європи, як додав президент.

Він наголосив, що Україна мала довід замороження конфлікту, зокрема після окупації Криму і частини Донбасу.

Пряма мова: "Це було схоже на те, що зараз звучить в деяких медіа та від деяких лідерів. Вони говорять, що потрібна пауза.

..Але ми це вже проходили. Пауза у війні – це не пауза у війні, а пауза для Путіна".

ВГОРІ: СКРІН З ВІДЕО ОП

«Аргумент»