Перейти к основному содержанию

Житель Одеси під час застілля побив до смерті свого знайомого

09.03.2024
Опубликовано в Власть

Тіло потерпілого вранці на сходовому майданчику житлового будинку виявили місцеві жителі і сповістили на «102». Правопорушника правоохоронці затримали та повідомили йому про підозру. За скоєне чоловіку загрожує до десяти років позбавлення волі.

Подія сталася вночі за місцем мешкання зловмисника у багатоповерхівці в Пересипському районі Одеси.

Поліцейські встановили, що чоловіки, зібравшись компанією, вживали алкогольні напої і під час застілля між господарем та одним із гостей виникла сварка. Власник квартири побив товариша кулаками та кухонною стільницею так, що той втратив свідомість. Непритомного потерпілого зловмисник виніс з квартири в під’їзд і повернувся до застілля. А вранці побитого громадянина мешканці багатоповерхівки виявили без ознак життя.

Тіло містянина поліцейські направили на судово-медичну експертизу, яка і встановить причину смерті. Попередньо, чоловік помер від відкритої черепно-мозкової травми та перелому склепіння й основи черепа.

Того ж дня оперативники територіального підрозділу поліції встановили правопорушника, якого виявили за чаркою оковитої в тій самій квартирі, де він побив знайомого. У скоєному він зізнався.

У підозрюваного також були відібрані необхідні біологічні зразки, які скерують для проведення відповідних експертиз.

«Ми затримали фігуранта в процесуальному порядку та під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України. За умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, йому загрожує від семи до десяти років позбавлення волі. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 45 діб», – зазначив т.в.о. начальника відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 Микола Понікар.

Досудове слідство, за результатами якого діям підозрюваного буде надано кінцеву правову кваліфікацію та висунуто обвинувачення, триває.

Одеське районне управління поліції №1